Premierul Pavel Filip și Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, au discutat despre alegeri

  • 30 Ianuarie 2019 14:08
Premierul Pavel Filip și Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, au discutat despre alegeri

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Oficialii au discutat despre procesul electoral în R. Moldova. „Premierul a reconfirmat determinarea Guvernului de a asigura un proces electoral corect, transparent, liber și în conformitate cu toate normele internaționale”, se arată într-un comunicat al Guvernului. 

De asemenea, Pavel Filip și Dereck J. Hogan au vorbit despre dinamizarea dialogului moldo-american, inclusiv despre impulsionarea cooperării în domeniile tehnologiei informației și a securității cibernetice.

Amintim că anterior, Departamentul de Stat al SUA a îndemnat, într-un comunicat difuzat anterior, autoritățile din R. Moldova să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura un proces electoral liber și corect și un rezultat transparent, care să respecte voința alegătorilor din Moldova. „Încurajăm guvernul să pună în aplicare recomandările prealabile pentru Moldova ale Oficiului pentru instituțiile democratice și drepturile omului (ODIHR) al OSCE, care rămân încă neimplementate. Autoritățile locale și naționale trebuie să le asigure candidaților posibilitatea de a se înregistra pentru a participa la alegeri și de a-și desfășura campaniile fără teamă de hărțuire sau atacuri fizice. Instituțiile mass-media ar trebui să ofere un acces egal tuturor candidaților și să reflecte campaniile într-o manieră echitabilă, echilibrată și imparțială, în conformitate cu legislația mass-media din Moldova”, subliniau reprezentanții Washington-ului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău