Natalia Gavriliță: R. Moldova nu poate lăsa fără răspuns faptul că viețile cetățenilor noștri sunt puse în pericol

  • 01 Noiembrie 2022 08:30
Natalia Gavriliță: R. Moldova nu poate lăsa fără răspuns faptul că viețile cetățenilor noștri sunt puse în pericol

Premierul Natalia Gavriliță a declarat că R. Moldova nu poate lăsa fără răspuns faptul că viețile cetățenilor noștri sunt puse în pericol, referindu-se la rămășițele rachetei rusești care au căzut ieri dimineață în satul Naslavcea, la granița cu Ucraina. transmite Radio Chișinău.

Ministerul Afacerilor Externe a declarat persona non-grata un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse. Acesta din urmă este obligat să părăsească teritoriul R. Moldova, a spus Natalia Gavriliță.

La Naslavcea s-au deplasat imediat polițiști și salvatori pentru a preleva probe și a audia martori. IGSP a convocat imediat CSE locale, care va evalua pagubele de la cele 26 de gospodării afectate. Siguranța oamenilor este non negociabilă, a subliniat premierul.

Amintim că ieri, rămășițele unei rachete rusești, doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, au căzut în localitatea Naslavcea din Rep. Moldova, aflată la granița cu Ucraina. Nu au fost înregistrate victime, dar mai multe geamuri ale unor locuințe au fost sparte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău