Premierul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu

  • 25 Mai 11:09
Premierul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu

Premierul Natalia Gavrilița, care participă în aceste zile la lucrările Forumului Economic Mondial de la Davos, a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe din România, Bogdan Aurescu. La discuțiile la care a participat și șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu, au fost abordat subiectul privind situația regională pe fondul agresiunii militare ilegale a Federației Ruse împotriva Ucrainei și modalități de contracarare a efectelor acesteia asupra Republicii Moldova, informează un comunicat al MAE de la București.

Totodată, au fost discutată agenda contactelor politico-diplomatice pentru perioada imediat următoare, în sprijinul Republicii Moldova și pentru avansarea agendei bilaterale.

În context, au fost abordate aspecte legate de facilitarea tranzitului mărfurilor din Republica Moldova și Ucraina, în și prin România, pentru combaterea crizei alimentare agravate la nivel global, provocată de agresiunea rusă în Ucraina.

Șeful diplomației române a subliniat că România va continua să acorde un sprijin solid și calibrat necesităților Republicii Moldova, atât politic, începând cu susținerea activă a demersurilor privind avansarea parcursului european al Republicii Moldova, cât și în plan bilateral, prin asistență financiară, materială și transfer de expertiză.

Cei trei oficiali au vorbit și despre perspectivele Republicii Moldova de a primi statut de stat candidat la aderarea la UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,74
Cer fragmentat
Umiditate:66 %
Vint:5,66 m/s
Sat
25
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău