Premierul interimar al României, în contextul apariției coronavirusului în țară: Nu trebuie să se sperie nimeni. Să tratăm cu responsabilitate această situație

  • 27 Februarie 2020 14:25
Premierul interimar al României, în contextul apariției coronavirusului în țară: Nu trebuie să se sperie nimeni. Să tratăm cu responsabilitate această situație

Premierul interimar al României, Ludovic Orban, a afirmat joi că românii trebuie să se informeze cu privire la coronavirus de la instituțiile care furnizează astfel de date și a transmis că apariția acestui virus în România nu trebuie să sperie pe nimeni, scrie Agerpres.

"Din păcate, în media, în online au apărut foarte multe informații care au un caracter de fake news și care au creat o spaimă, o panică, care nu este normală. Cred că trebuie să tratăm cu responsabilitate și bine informați această situație, fiecare cetățean român să ia toate informațiile de care are nevoie de la instituțiile care furnizează aceste informații pentru a reduce la maxim șansa de a contacta virusul respectiv și nu trebuie să se sperie nimeni. Este vorba de un virus care este cunoscut, se cunoaște foarte bine în prezentările publice care au fost făcute de specialiști, de medicii epidemiologi care sunt caracteristicile acestui virus și trebuie să tratăm normal, firesc, fără niciun fel de panică. Este un pericol care este cunoscut și care trebuie tratat așa cum este tratat un virus de gripă obișnuit", a spus Orban, într-o conferință de presă.

El a subliniat că autoritățile sunt într-o mobilizare maximă pentru a preveni declanșarea unei epidemii de coronavirus și că au fost luate măsuri, printre care carantină instituționalizată pentru cei care vin din zone de focar și carantina prin izolare la domiciliu.

"Foarte multe țări nu au luat aceste măsuri. Noi am luat aceste măsuri pentru a împiedica pătrunderea în țară a coronavirusului și pentru a limita cât este posibil răspândirea acestui virus", a spus premierul interimar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău