Premierul Gavrilița, în contextul numirii noului ministru al Agriculturii și a unor posibile noi remanieri guvernamentale: „Ne dorim o viteză mai mare în implementarea reformelor”

  • 08 Iulie 2022 10:14
Premierul Gavrilița, în contextul numirii noului ministru al Agriculturii și a unor posibile noi remanieri guvernamentale: „Ne dorim o viteză mai mare în implementarea reformelor”

„Ne dorim o viteză mai mare în implementarea reformelor”, a declarat premierul Natalia Gavrilița, după ce Vladimir Bolea, noul ministru al Agriculturii, a fost prezentat echipei ministeriale, transmite Radio Chișinău.

Natalia Gavrilița a vorbit despre criza care a marcat sectorul agrar și consecințele războiului asupra economiei moldovene.

„Am decis că este nevoie de o energie nouă, un impuls în activitatea ministerului. Cred că domnul Bolea va putea da acest impuls”, a adăugat premierul. 

Fiind întrebată de jurnaliști despre posibile noi remanieri în Guvern, Natalia Gavrilița a spus că își dorește „o viteză mai mare pe anumite domenii” și vor putea fi luate decizii dacă va vedea că „lucrurile nu se mișcă destul de repede”.

La rândul său, noul ministru Vladimir Bolea a spus că prioritatea e să fie luate mai multe măsuri pentru ca actorii din sectorul agrar, în special procesatorii, să poată face față provocărilor în condițiile crizei actuale.

Fostul ministru, Viorel Gherciu, a spus presei că a discutat aseară cu premierul despre plecarea sa, însă, s-a arătat surprins că schimbarea a fost făcută rapid, chiar de dimineață. Viorel Gherciu urma să aibă o vizită la Soroca, dar a contramandat-o.

Întrebat dacă va rămâne să activeze în minister, el  a spus că, deocamdată, nu au existat discuții în acest sens. „Lăsăm ușile deschide și podurile întregi”, a spus Viorel Gherciu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău