Premierul Dorin Recean: Asistenții personali din Chișinău care au fost concediați vor fi reangajați de Ministerul Muncii

  • 20 Martie 11:40
Premierul Dorin Recean: Asistenții personali din Chișinău care au fost concediați vor fi reangajați de Ministerul Muncii

Prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că Guvernul a identificat o soluție la problema asistenților personali din capitală. Astfel, toți asistenții personali care au fost demiși ilegal vor fi reangajați de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, transmite MOLDPRES.

„Primarul Ceban a cauzat o problemă foarte gravă în Chișinău - a dat afară ilegal peste 600 de asistenți personali și a tăiat salariile la alte câteva sute. Acești oameni au în îngrijire rude cu dizabilități severe și primarul i-a lăsat fără venituri. Guvernul nu va permite ca asistenții personali să stea blocați între incompetența primarului Ceban de a administra banii publici și victimizarea lui prin minciuni”, a precizat premierul la începutul ședinței de Guvern.

„Am promis o soluție și am identificat-o: toți asistenții personali care au avut de suferit de pe urma deciziilor ilegale ale primarului vor fi reangajați de minister. Noi, Guvernul, vom realoca banii și vom impune ca acești bani să fie plătiți anume asistenților personali”, a punctat premierul în debutul ședinței de Guvern. 

Mai multe persoane angajate în calitate de asistenți personali în capitală au acuzat că de la începutul anului le-au fost reduse salariile sau chiar au fost concediați. La începutul acestei săptămâni, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a anunțat că va oferi un ajutor financiar  de cinci mii de lei pentru asistenții personali din mun. Chișinău cărora le-a fost modificat raportul de muncă prin diminuarea normei sau eliberare din funcție.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău