Premierul britanic, Boris Johnson nu vrea extinderea termenului pentru ieșirea țării din Blocul comunitar

  • 06 Septembrie 2019 09:43
Premierul britanic, Boris Johnson nu vrea extinderea termenului pentru ieșirea țării din Blocul comunitar

Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat joi că preferă să fie „mort într-un șanț” decât să solicite Uniunii Europene extinderea termenului pentru ieșirea țării din Blocul comunitar după data de 31 octombrie, potrivit Euronews.

Acesta a făcut declarația în cadrul unei discuții cu jurnaliștii în timpul unei vizite pe care a efectuat-o la un centru de antrenament al Poliției, notează Mediafax.

De asemenea, premierul britanic a făcut referire la decizia de miercuri a Camerei Comunelor, care a aprobat un proiect care să evite ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord și care îl obligă pe acesta să solicite o amânare a Brexit.

Johnson a spus că votul din Parlament a fost dat „pentru a compromite capacitatea de negociere a Guvernului”. El a adăugat că această decizie oferă Uniunii Europene controlul total asupra Brexit.

Legea care obligă guvernul britanic să ceară de la Bruxelles o amânare a Brexitului urmează să fie adoptată astăzi și de Camera Lorzilor și va mai fi nevoie doar de consimțământul regal pentru a intra în vigoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău