Premieră pentru Republica Moldova: „Biotehnologie pentru dezvoltarea economică și socială în Europa de Sud-Est”

  • 27 Septembrie 15:49
Premieră pentru Republica Moldova: „Biotehnologie pentru dezvoltarea economică și socială în Europa de Sud-Est”

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă invită la evenimentul științific ICGEB & The Future of Science ce se va desfășura cu genericul ”Biotechnology for economic & societal development in Southern and Eastern Europe”, organizat în numele Centrului Internațional de Inginerie Genetică și Biotehnologie (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology – ICGEB) din Trieste, Italia.

Întrunirea dată este o premieră pentru comunitatea științifică din Republica Moldova și face parte din ICGEB Meetings and Courses Programme ce presupune abordarea interdisciplinară a subiectelor din domeniul biotehnologiei și comunicării științifice.

Evenimentul va avea loc în Sala Senatului, Blocul didactic central, et. III (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), cu începere de la ora 9:00.

La inaugurarea forumului științific vor participa: Liliana Nicolaescu-Onofrei, președinta Comisiei parlamentare pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media; Ministra Sănătății a Republicii Moldova, Ala Nemerenco; Ministrul Educației și Cercetării al RM, Anatolie Topală; reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova, Dr. Miljana Grbic; ambasadorii Italiei, României și Letoniei în țara noastră; Dr. Lawrence Banks, director general al ICGEB, care va prezenta un raport privind activitățile Centrului în promovarea biotehnologiei la nivel mondial.

La ora 10:10, reprezentanții mass-media sunt invitați la o conferință de presă, ce se va desfășura în Sala de conferințe nr. 205, et. II.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
4,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sat
9
Sun
11
Mon
7
Tue
0
Wed
-4
Arhivă Radio Chișinău