Premieră în Belgia | Prima localitate care reciclează mucurile de țigară

  • 24 Aprilie 2018 10:51
Premieră în Belgia | Prima localitate care reciclează mucurile de țigară

Mucurile de țigară vor fi colectate și depoluate în localitatea Waterloo, Belgia de o societatea din Franța, apoi reciclate pentru a se fabrica paleți sau mic mobilier.

Este vorba de o premieră în Belgia. Societatea din Bruxelles, WeCircular, care colaborează cu Mé Go!, discută cu alte orașe, printre care Namur, ca și cu alte companii. Ea va colecta mucurile de țigară la Waterloo, le va trimite la Brest și va avea grijă de întreținerea scrumierelor pentru 4.500 de euro pe an. Achiziția scrumierelor a costat și ea 4.500 de euro municipalitatea. E vorba de mici stâlpi de aluminiu fixați în pământ și ale căror deschideri pentru mucuri nu permit aruncarea altor deșeuri. Mucurile de țigară vor fi adunate regulat, centralizate de WeCircular în recipiente ermetice și trimise la Brest pentru a fi reciclate după un procedeu unic. Mé Go! reciclează în prezent 20.000 - 30.000 de mucuri de țigară pe zi adunate în unele orașe din Franța.

Waterloo va lupta împotriva aruncării de mucuri de țigară în spațiile publice, lucru care este una din manifestările necivilizate cele mai frecvente și care costă scump atât la curățenie, cât și ca impact asupra mediului. În afara poluării vizuale pe care o creează, mucurile de țigară aduc daune importante mediului: unele studii consideră că un singur muc de țigară poate contamina până la 500 de litri de apă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău