Consumatori din 66 de localități rămân în continuare fără energie electrică. Premier Energy atenționează populația asupra riscurilor de accidentări în condițiile complicate ale iernii.

  • 08 Ianuarie 12:27
Consumatori din 66 de localități rămân în continuare fără energie electrică. Premier Energy atenționează populația asupra riscurilor de accidentări în condițiile complicate ale iernii.

Responsabilii din Ministerul Energiei se află în contact permanent cu reprezentanții operatorilor de sistem (OS) din sectorul energiei electrice și gazelor naturale ÎS „Moldelectrica, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, SA „RED-Nord”, SRL „Vestmoldtransgaz”, SRL „Chișinău-gaz” etc, și monitorizează situația privind procesul de lichidare a circumstanțelor și de reconectare a consumatorilor din localitățile afectate de condițiile meteorologie speciale. Furnizorul de energie electrică Premier Energy atenționează populația asupra riscurilor de accidentări în condițiile complicate ale iernii din aceste zile, transmite Radio Chișinău.

Conform informației prezentate de către SA „RED-Nord”, la ora 10:00 rămân afectați cca 11491 de consumatori din 40 de localități din raioanele Florești, Rezina și Sîngerei. 6137 de consumatori din 15 localități din Raionul Rezina au fost reconectați la rețeaua de energie electrică.

În zona de operare a Premier Energy Distribution, au fost reconectați 4122 de consumatori, însă 10500 de consumatori din 26 de localități rămân fără energie electrică în raioanele Orhei, Telenești, Nisporeni și Criuleni.

SA „Energocom” a informat despre acoperirea comercială integrală a necesarului de consum a malului drept.

SA „Termoelectrica” și SA „CET-Nord” au raportat despre funcționarea stabilă a unităților de generare.

Infrastructura de transport și distribuție a gazelor naturale funcționează în regim stabil.

Furnizorul de energie electrică Premier Energy anunță că chiciura și zăpada care se depune afectează liniile electrice aeriene.

În aceste condiții este categoric interzisă atingerea conductoarelor aflate avariat la sol sau a crengilor copacilor care ating conductoarele electrice. De asemenea, sunt interzise orice intenții de intervenții în rețelele electrice cu scopul realimentării cu energie electrică, potrivit sursei citate.

În cazul deconectării energiei electrice, se recomandă scoaterea din priză a electrocasnicelor și supravegherea copiilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău