Prejudiciu de 15 milioane, adus de foști angajați ai MAI care controlau 90% din piața de taxi 

  • 03 Mai 2017 13:19
Prejudiciu de 15 milioane, adus de foști angajați ai MAI care controlau 90% din piața de taxi 

19 companii de taxi care dețineau peste 90% din piața de transport în municipiile Chișinău și Bălți ar fi prejudiciat Bugetul de stat cu aproximativ 15 milioane de lei, prin eschivarea de la plata impozitelor, începând din 2015. 

Aceste companii erau administrate din umbră de către un grup format din foști angajați ai Ministerului de Interne, care la rândul lor aveau legături directe cu persoane din mai multe instituții de stat, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, procurorului interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Busuioc. 

În cadrul anchetei penale s-a stabilit că  peste 1400 de taxiuri, sau mai mult de jumătate din numărul acestora activează ilegal. Totodată, au fost descoperite mai multe birouri clandestine ale companiilor de taxi, unul din acestea fiind construit chiar în pădure. În urma perchezițiilor, procurorii au confiscat 70 de saci de documente contabile, iar șase persoane au fost reținute, a precizat Vitalie Busuioc. 

Dacă vor fi găsite vinovate acestea riscă să stea următorii 6 ani după gratii.  

Amintim că, în urma efectuării măsurilor speciale de investigații întreprinse, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu colaboratorii INI al IGP, au realizat ieri, pe 2 mai, 30 de percheziții în Chișinău, la o serie de agenți economici care gestionează agenții de taxi.

Concomitent, de către PCCOCS au avut loc mai multe rețineri a persoanelor implicate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău