Precizările Ministerului Sănătății privind repunerea în funcție a fostului director al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru

  • 21 Octombrie 2020 10:30
Precizările Ministerului Sănătății privind repunerea în funcție a fostului director al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru

Fostul director al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru, demis în luna martie, în plină pandemie de COVID, a fost repus în funcție, în urma unei decizii a Curții Supreme de Justiție din 16 octombrie 2020.

Ministerul Sănătății anunță că l-a repus pe Anatol Ciubotaru, în toate drepturile și obligațiunile prevăzute de contractul individual de muncă și îi vor fi achitate toate drepturile salariale ale angajatului, pentru perioada de absență.

Totodată, Ministerul anunță că pe 19 octombrie a expirat contractul individual de muncă cu Anatol Ciubotaru și că astfel au fost încetate raporturile de muncă cu acesta, deși medicul a solicitat prelungirea contractului.

Amintim că Anatol Ciubotaru a fost eliberat din funcție pe 24 martie 2020, după ce testase într-un laborator privat mai mulți medicii care lucrau cu bolnavii din secția terapie intensiva, infectați cu coronavirus. După aceasta, medicul și-a valorificat cunoștințele și experiența în cadrul proiectului „SARS-Covid 19” al Școlii Superioare de Medicină din Hanovra, Germania.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău