Precizările Ambasadei Ucrainei în R.Moldova în legătură cu posibila vizită a lui Petro Poroșenko la Chișinău

  • 12 Februarie 2019 11:24
Precizările Ambasadei Ucrainei în R.Moldova în legătură cu posibila vizită a lui Petro Poroșenko la Chișinău

După ce reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au afirmat că Autoritățile de la Chișinău și Kiev discutau despre o posibilă vizită a lui Petro Poroșenko la Chișinău, dar aceasta a fost amânată, Ambasada Ucrainei în R. Moldova vine cu anumite precizări.

Potrivit unui comunicat al diplomației ucrainene, în agenda de lucru a șefului statului ucrainean nu este prevăzută nicio vizită oficială în R. Moldova. „Ambasada Ucrainei nu comentează informațiile apărute în mass-media”, menționează reprezentanții Kievului. 

Igor Dodon a declarat, luni, la o emisiune televizată, că președintele ucrainean, Petro Poroșenko, ar urma să facă o vizită la Chișinău pe 13 februarie a.c..

El a subliniat că nu se va întâlni cu Petro Poroșenko, întrucât o astfel de întâlnire ar putea fi interpretată drept imixtiune în treburile interne ale Ucrainei, Petro Poroșenko candidând pentru un nou mandat de președinte. Pe de altă parte, MAEIE susține că liderul ucrainean nu intenționa să aibă o întrevedere cu Igor Dodon. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău