PPE solicită statut de stat candidat pentru aderarea la UE pentru Ucraina și Rep. Moldova

  • 22 Iunie 2022 12:40
PPE solicită statut de stat candidat pentru aderarea la UE pentru Ucraina și Rep. Moldova

Partidul Popular European (PPE) a emis o declarație în care cere acordarea statutului de stat candidat pentru aderarea la UE pentru Ucraina și Rep. Moldova, în contextul desfășurării summitului Consiliului European din 23 - 24 iunie.

„Ucraina și Moldova se uită cu speranță la noi. Nu le vom refuza un viitor european. Când Ucraina și Moldova și-au depus candidaturile la UE, au făcut-o cu greutatea istoriei pe umerii lor.

Noi, Partidul Popular European, înțelegem pentru ce luptă Ucraina. Înțelegem ce motivează un fermier ucrainean să sfideze o coloană de tancuri. Înțelegem de ce profesorii s-au înrolat pentru a lupta împotriva agresorilor. Înțelegem de ce mamele cer dreptate și un viitor pentru copiii lor.

Înțelegem, de asemenea, de ce Republica Moldova și cetățenii săi își doresc o perspectivă europeană în ciuda faptului că sunt șantajați constant de Rusia din această cauză, inclusiv cu creșterea artificială a prețurilor la gaz. Înțelegem de ce Republica Moldova și cetățenii săi au primit mai mulți refugiați pe cap de locuitor decât orice altă țară, în ciuda poverii financiare tot mai mari pe care gestionarea refugiaților o reprezintă pentru Republica Moldova și pentru cetățenii săi.

De aceea, nu trebuie să mai așteptăm. Trebuie să acordăm Ucrainei și Republicii Moldova statutul de candidat de care au nevoie și pe care îl merită”, susține PPE. 

Citiți integral declarația Partidului Popular European pe DIGI24.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău