PPE din Parlamentul European cere Guvernului Filip să acționeze responsabil și să permită o tranziție fără probleme

  • 12 Iunie 2019 12:50
PPE din Parlamentul European cere Guvernului Filip să acționeze responsabil și să permită o tranziție fără probleme

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European (PE) face un nou apel la fostul guvern al Republicii Moldova să acționeze responsabil și să permită o tranziție fără probleme la guvernare, inclusiv prin asigurarea accesului la toate instituțiile statului.

În declarația adoptată miercuri de grupul PPE din PE în cadrul unei reuniuni a formațiunii de la San Sebastian, acesta își exprimă 'extrema îngrijorare' față de ultimele evoluții din R. Moldova.

'Sprijinim pe deplin deciziile luate de Parlamentul R. Moldova, inclusiv formarea unui guvern de coaliție condus de Maia Sandu cu o agendă pro-europeană pe baza unui angajament reciproc față de reforme și de principiile-cheie prevăzute în Acordul de asociere cu UE', se menționează în declarația adoptată.

'Acest lucru nu este numai legitim și legal, dar reflectă și voința cetățenilor R. Moldova și trebuie respectat', adaugă textul citat.

'Grupul PPE reiterează cu fermitate apelurile sale la calm și reținere. În mod special facem apel la fostul guvern și alte forțe politice să acționeze responsabil și să permită o tranziție fără probleme la guvernare, inclusiv prin asigurarea accesului (...) la toate instituțiile statului', mai precizează declarația grupului PPE adoptată la San Sebastian.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău