Poșta Moldovei anunță că recepționează trimiteri către patru state

  • 27 Mai 2020 18:32
Poșta Moldovei anunță că recepționează trimiteri către patru state

Poșta Moldovei anunță că recepționează trimiteri poștale cu destinația Irlanda, Franța, Israel și Germania. Reluarea trimiterilor spre aceste destinații este posibilă datorită colaborării Poșta Moldovei cu companiile aeriene care organizează cursele charter, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Poștei Moldovei.

Astfel, până la data de 10 iunie, vor fi recepționate toate categoriile de trimiteri poștale cu destinația Franța, iar cele spre Irlanda și Israel – până la 12 iunie 2020. Clienții care preconizează să expedieze colete sau scrisori cu destinația Germania, le pot depune la oficiile poștei până în data de 8 iunie.

În altă ordine de idei, Poșta Moldovei informează că, în contextul situației create de COVID-19, la nivel global, activitatea poștală a fost blocată, iar toate cursele aeriene regulate au fost reduse la minimum sau chiar suspendate. Astfel, trimiterile Internaționale sunt blocate în zonele de tranzit. Un volum de peste 93 de mii de kg cu destinația Moldova rămâne a fi blocat în depozitele țărilor de origine.

Potrivit Poștei Moldovei, localizarea trimiterilor poștale simple nu este posibilă, deoarece numărul de urmărire al acestora nu corespunde standardelor internaționale. La sosirea acestora în oficiile poștale, destinatarii sunt informați despre parvenirea trimiterilor prin avizul de sosire, în cutiile poștale sau SMS, atunci când pe colet este indicat numărul de telefon. În cazul în care trimiterea nu a ajuns la oficiul poștal, înseamnă că nu a ajuns în țară și se află în zona de tranzit, fapt pentru care este necesar sa se ia luați legătură cu expeditorul.

Pentru trimiterile recomandate (înregistrate), clienții au posibilitatea să urmărească statutul aflării lor prin Track & Trace conform unui număr de urmărire.

În continuare, Poșta Moldovei primește colete și poșta de scrisori pe cale terestră, în urma colaborării cu Poșta Română și Ukrposhta. În oficiile Poșta Moldovei sunt peste șase mii de trimiteri poștale care urmează să fie ridicate de către beneficiari. În cazul în care trimiterile poștale nu sunt ridicate în termenul stabilit, acestea vor fi trimise înapoi la Centrul de Prelucrare și Transportare a Poștei din Chișinău, iar ulterior vor fi returnate expeditorilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău