Poșta Moldovei a pus în circulație o serie de mărci consacrate Zilei Independenții

  • 27 August 2021 16:13
Poșta Moldovei a pus în circulație o serie de mărci consacrate Zilei Independenții

De ziua Independenței Poșta Moldovei a pus în circulație seria de mărci consacrate “30 de ani de la proclamarea Independenței” și „30 de ani de la emiterea primelor mărci poștale ale Republicii Moldova”.

Astăzi, 27 august 2021, a avut loc ceremonia oficială de punere în circulație a mărcilor poștale consacrate aniversării 30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova și 30 de ani de la emiterea primelor mărci poștale ale Republicii Moldova. Evenimentul se încadrează în Programul național de acțiuni consacrate sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova „Moldova-30”, se arată în comunicat.
 
Alături de Vitalie Zaharia, director general al Î.S. ”Poșta Moldovei”, la eveniment au participat precum Petru Lucinschi ex-președintele Republicii Moldova, Alexandru Arsene deputat în primul Parlament al RM și Andrei Adam Președintele Uniunii Filateliștilor din Moldova.
 
„Această marcă tocmai întruchipează nu numai cuvântul Declarației de Independență, dar în primul rând voința poporului suveran exprimată la marea Adunare Națională din 27 august 1991, poporul este aici întruchipat, iar Independența este poporul. Din numele asociației Parlamentului
Independeței venim cu propunerea de a fi distinși cu instincții de stat autorii acestei mărci, și Instituția dată”, a menționat Alexandru Arsene, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova.
 
La rândul său Vitalie Zaharia, Director General al Î.S. „Poșta Moldovei a menționat că “Marca poștală, de rând cu Stema, Drapelul, Imnul și Moneda națională - este un atribut al Statului, o carte de vizită a țării, un mesager care transmite cele mai importante evenimente din istoria țării emitente, dar și contribuie la promovarea patrimoniului cultural”.
 
Totodată instituția menționează că, în cadrul evenimentului a fost lansată expoziția filatelică și numismatică Simboluri identitare ale Republicii Moldova. În cadrul expoziției Î.S. “Poșta Moldovei” a prezentat mărcile poștale dedicate acestor date marcante dar și altor evenimente importante.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
25
Tue
29
Wed
27
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău