Pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor din Franța se întorc acasă

  • 19 August 19:14
Pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor din Franța se întorc acasă

Acțiunea pe care 77 de pompieri români au desfășurat-o timp de o săptămână în Franța s-a încheiat, a anunțat, vineri, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Conform sursei citate, salvatorii români au participat la misiuni de stingere a incendiilor în sud-vestul Franței, în condiții meteorologice deosebite, misiunile modulului RO-GFFF-V constând în identificarea și lichidarea focarelor ascunse, precum și protejarea locuințelor aflate în vecinătate de posibile alte focare existente.

"Eforturile pompierilor militari români au fost susținute de implicarea extraordinară a autorităților și a voluntarilor din Franța care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în țara gazdă.

Ajutorul pe care România l-a acordat autorităților franceze a fost în baza solicitării de asistență internațională formulate de Guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă", arată IGSU. O parte a modulului va reveni în țară vineri, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale, iar ceilalți salvatori, împreună cu tehnica de intervenție, vor ajunge în țară pe cale terestră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Fri
20
Sat
23
Sun
17
Mon
14
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău