Pompeo: SUA analizează posibilitatea interzicerii unor aplicații chineze de social media, inclusiv TikTok

  • 07 Iulie 2020 11:20
Pompeo: SUA analizează posibilitatea interzicerii unor aplicații chineze de social media, inclusiv TikTok

Secretarul de stat american Mike Pompeo a anunțat luni seara că SUA ''analizează cu siguranță'' varianta interzicerii unor aplicații chineze de social media, printre care TikTok, transmit Reuters și EFE, preluat de Agerpres.

'Nu vreau să mă pronunț înaintea președintelui (Donald Trump), dar este un lucru pe care îl examinăm'', a spus Pompeo într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News.

Congresmenii americani au exprimat temeri privind securitatea națională în legătură cu gestionarea informațiilor despre utilizatori ai aplicației TikTok, afirmând că sunt îngrijorați de legea chineză care le cere companiilor interne ''să sprijine și să coopereze cu activitatea de intelligence controlată de Partidul Comunist chinez''.

Aplicația TikTok, care nu este disponibilă în China, a încercat să se distanțeze de originile sale chinezești pentru a obține o audiență globală și a pus accentul pe independența sa față de Beijing.

Afirmațiile lui Mike Pompeo intervin pe fondul sporirii tensiunilor dintre SUA și China referitoare la izbucnirea pandemiei de COVID-19 și la măsurile luate de Beijing față de Hong Kong.

Deținută de compania ByteDance, cu sediul în China, aplicația video TikTok a fost recent interzisă în India, alături de alte 58 de aplicații chineze, după un incident frontalier între India și China.

Potrivit Reuters, TikTok va ieși de pe piața din Hong Kong în termen de câteva zile, după ce China a adoptat o nouă lege privind securitatea în fosta concesiune britanică.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău