Pomicultorii își cer compensațiile pentru înghețuri

  • 28 Noiembrie 2016 19:02
Pomicultorii își cer compensațiile pentru înghețuri

Pomicultorii care au suferit pierderi în urma înghețurilor din primăvară au frică că nu își vor ridica în acest an compensațiile promise. De cealaltă parte, responsabilii de la minister dau asigurări că banii vor veni, dar cu o mică întârziere, transmite IPN.

Președintele interimar UniAgroProtect, Alexandru Slusari, a transmis presei un mesaj din partea pomicultorilor, în care menționează că „promisiunile făcute de către ministrul agriculturii public, în fața presei, rămân nerealizate”. „Regulamentul privind modalitatea de acordare a compensațiilor până în prezent nu a fost aprobat. Sursele de finanțare nu sunt identificate. Statul încă o dată demonstrează faptul că agricultura este o ramură strategică doar pe hârtie”, a declarat Alexandru Slusari.

Șeful Direcției politici de producție, procesare și reglementări de calitate a produselor vegetale din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Mihail Suvac, a declarat pentru IPN că pomicultorii își vor primi compensațiile promise, doar că mai târziu. „Pe proiectul hotărârii de Guvern merge procedura de coordonare și va fi examinat în ședințele imediat următoare. Sunt niște obiecții ale Centrului Național Anticorupție care trebuie examinate”, a spus Mihail Suvac.

Înghețurile din 26-27 aprilie anul curent a compromis o parte din roada pomicultorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:6,69 m/s
Mon
14
Tue
17
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău