Poluare sufocantă în Bangkok. După luni de aer curat, oamenii au fost avertizați să nu iasă din casă

  • 20 Decembrie 2019 09:30
Poluare sufocantă în Bangkok. După luni de aer curat, oamenii au fost avertizați să nu iasă din casă

Autoritățile din capitala Thailandei au avertizat locuitorii să poarte măști de față sau să rămână în case, după ce poluarea sufocantă s-a întors la Bangkok, una dintre cele mai importante destinații turistice ale lumii, după luni de aer curat, informează Reuters, citat de digi24.

Departamentul național pentru controlul poluării a emis avertismentul, după ce cantitatea de particule în suspensie PM 2,5 a depășit nivelul de siguranță în trei zone din jurul capitalei.

PM 2.5 este un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid, care poate include praf, funingine și fum, fiind una dintre principalele măsurători ale Indicelui Calității Aerului.

Joi dimineață, acest indice ajunsese a fost de 170, potrivit airvisual.com, care măsoară nivelurile acestuia în orașele din întreaga lume.

AQI este considerat "nesănătos" atunci când nivelul său depășește 150, ceea ce înseamnă că există o "probabilitate crescută de efecte adverse (...) pentru public", potrivit airvisual.com.

Nu a fost indicat niciun motiv pentru deteriorarea calității aerului, care tinde să se agraveze în sezonul uscat care durează din decembrie până în aprilie.

Locuitorii acestui oraș de circa 10 milioane de locuitori s-au plâns de calitatea aerului și de probleme precum astmul și alergiile.

La începutul acestui an, poluarea aerului a impus închiderea unor școli la Bangkok și în provinciile din nordul Thailandei, inclusiv în Chiang Mai, care s-a confruntat cu niveluri periculoase de particule PM 2,5 în luna aprilie.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău