Polonia salută victoria parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate

  • 14 Iulie 2021 10:41
Polonia salută victoria parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate

Ministerul polonez al afacerilor externe a dat o declarație în care a apreciat derularea și rezultatele votării la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova. Instituția face referință la constatările misiunii de observare OSCE / ODIHRm care au menționat că alegerile au fost bine organizate, cu respectarea libertăților fundamentale. „Observăm cu satisfacție rezultatele alegerilor, care demonstrează în mod clar că principala motivație a alegătorilor a fost de a scăpa în cele din urmă de moștenirea sistemului post-sovietic, de a de-oligarhiza țara și de a face reforme nu numai pe hârtie, ci într-un mod real”, se spune în declarația citată de IPN.

„Alegerile au arătat că forțele reformiste din Republica Moldova sub conducerea președintelui Maia Sandu au un sprijin public clar. Acest mandat puternic este un bastion pentru președinta Sandu și îi creează posibilitatea de a dovedi eficiența programului său. Polonia este gata să sprijine Republica Moldova în procesul dificil de întoarcere pe calea schimbărilor reale care ar readuce această țară în grupul statelor asociate cel mai puternic legate de Uniunea Europeană.

Ne declarăm disponibilitatea de a coopera cu noul guvern al Republicii Moldova în ceea ce privește sprijinirea procesului de modernizare, cooperarea multilaterală în Europa Centrală și de Est, precum și în dialogul politic și economic bilateral tradițional”, se spune în declarație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău