Polonia este pregătită să ofere sprijin politic, precum și cunoștințele necesare în efortul Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al UE

  • 30 Mai 2023 12:31
Polonia este pregătită să ofere sprijin politic, precum și cunoștințele necesare în efortul Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al UE

Polonia este pregătită să ofere sprijin politic, precum și cunoștințele necesare în efortul Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al UE. Sprijinul urmează a fi acordat atât la nivel bilateral, cât și prin intermediul mecanismelor și instrumentelor relevante europene. Angajamentul se conține în Declarația Comună a Adunării Parlamentare a Republicii Polone și a Republicii Moldova, semnată ieri la Varșovia de către copreședinții Adunării, Mihail Popșoi și Ryszard Terlecki, scrie Radio Chișinău.

Potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a oficialului moldovean, au fost discutate principalele provocări în cadrul cooperării bilaterale economice, energetice și de dezvoltare dintre R.Moldova și Polonia, condițiile de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană, securitatea externă și internă în contextul activităților hibride ale Rusiei și al agresiunii împotriva Ucrainei.

Adunarea Parlamentară Moldo-Polonă apreciază decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statut de țară candidat la aderare și crede cu tărie în începerea negocierilor de aderare a țării noastre la UE până la sfârșitul anului curent, se spune în Declarația comună.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
23
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău