Polonia anunță primele cazuri de coronavirus în rândul nurcilor de fermă

  • 24 Noiembrie 2020 17:05
Polonia anunță primele cazuri de coronavirus în rândul nurcilor de fermă

Polonia a confirmat primele sale cazuri de coronavirus la nurci, conform unui anunț făcut marți de o echipă de oameni de știință de la Universitatea Medicală din Gdansk, relatează DPA și Reuters, potrivit Agerpres.

Agentul patogen a fost descoperit la o fermă din regiunea Pomorskie din nordul Poloniei. Opt din cele 91 de animale de la fermă verificate au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Rezultatele obținute sugerează că este posibil ca virusul să fi fost transmis de la om la nurci, au scris într-un comunicat oamenii de știință de la Universitatea Medicală din Gdansk.

Este prima dată când sunt depistate cazuri de coronavirus în rândul acestor animale în Polonia, mare producător de blană de nurcă.

Infecții în rândul nurcilor au fost confirmate anterior în alte țări europene, printre care Suedia și Danemarca.

De altfel, Polonia a început în această lună testele în rândul nurcilor de fermă și verificările asupra lucrătorilor din aceste locuri după descoperirea formei modificate a virusului la nurcile din Danemarca, țară care a fost nevoită să sacrifice toată populația de astfel de animale.

Oamenii de știință de la Universitatea Medicală din Gdansk au mai precizat că vor mai testa nurci în regiune, iar rezultatele sunt așteptate într-o săptămână sau două.

Polonia a anunțat marți peste 10.000 de noi cazuri de coronavirus și 540 de decese în ultimele 24 de ore. Bilanțul total a ajuns la peste 909.000 cazuri și 14.300 de decese.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău