Politologul Cristian Pîrvulescu: Cred că Rusia pedepsește Republica Moldova, prin intermediari, pentru votul dat Maiei Sandu

  • 19 Decembrie 2020 11:00
Politologul Cristian Pîrvulescu: Cred că Rusia pedepsește Republica Moldova, prin intermediari, pentru votul dat Maiei Sandu

Prin toate derapajele din Parlamentul de la Chișinău, Rusia pedepsește Republica Moldova, prin intermediari, pentru votul dat Maiei Sandu, a declarat politologul român Cristian Pârvulescu, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA.

Rusia își manifestă interesul în mod brutal în zona de influență și profită de instabilitatea politică din SUA. Va fi foarte greu ca Republica Moldova să reziste”, a spus Cristian Pârvulescu.

Potrivit politologului, România are o datorie morală și politică față de Republica Moldova.

„România va încerca să își îndeplinească îndatoriile, dar nu poate să nu țină cont de actualul Guvern de la Chișinău. Ceea ce se intenționează în Republica Moldova este crearea unei stări ostile față de Uniunea Europeană”, a precizat politologul.

Valentin Dolganiuc, deputat în primul Parlament, a declarat că dușmanul numărul unu al Republicii Moldova este Rusia, iar Igor Dodon este doar un pion în mâna Moscovei.

„Pentru noi, românii basarabeni, Igor Dodon lasă în urmă cea mai neagră istorie. Noi, societatea, în ansamblu, putem să ne salvăm. Semnalul și rezistența trebuie să fie de aici. Maia Sandu ar trebui să organizeze o masă rotundă cu societatea civilă, pentru a vedea cum ne putem apăra de acești impostori”, a declarat Valentin Dolganiuc.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a declarat că Maia Sandu are un aliat de nădejde - poporul Republicii Moldova.

„Pentru Maia Sandu nu au votat doar vorbitorii de limbă română. Este un argument important pentru a demara modernizarea Republicii Moldova, iar primul pas este înlăturarea unor pericole iminente la adresa securității Republicii Moldova. Cel mai mare pericol este PSRM, în frunte cu Igor Dodon, ca agenți de influență a unui stat străin”, a spus Alexandru Tănase.

Sursa: TVR MOLDOVA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
22,18
Câțiva nori
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău