Polițiștii ruși fac raiduri în locurile frecventate de gay, după aprobarea legii care interzice „mișcarea internațională LGBTQ+”

  • 05 Decembrie 2023 13:21
Polițiștii ruși fac raiduri în locurile frecventate de gay, după aprobarea legii care interzice „mișcarea internațională LGBTQ+”

Poliția din Rusia face percheziții în locurile frecventate de homosexuali, după ce instanța supremă a interzis „mișcarea internațională LGBTQ+”. Comunitatea, care s-a confruntat cu o represiune din ce în ce mai intensă în ultimii ani, este acum vizată direct de regimul Putin, care consideră că persoanele gay au comportamente „deviante”, importate din Occident, transmite CNN, citat de digi24.ro.

Poliția din Rusia a efectuat raiduri în locații frecventate de homosexuali, vineri seară, au informat două surse de știri ruse online, la o zi după ce instanța supremă a țării a decis interzicerea „mișcării internaționale LGBTQ” și a etichetat-o drept organizație extremistă.

Hotărârea de joi a Curții Supreme a transmis un nou fior de frică în comunitatea LGBTQ din Rusia, care s-a confruntat deja cu o represiune din ce în ce mai intensă în ultimii ani, în timp ce președintele Vladimir Putin încearcă să-și consolideze imaginea de apărător al valorilor morale tradiționale împotriva Occidentului liberal. Raidurile au avut loc în cel puțin trei locuri de divertisment din Moscova, potrivit celor două conturi independente ruse pe Telegram, Ostorozhno Novosti și Sota.

Poliția a transmis că efectuează raiduri de rutină pentru droguri, au adăugat agențiile. Ostorozhno Moskva a mai raportat că poliția a făcut copii după documentele „petrecăreților”. „Martorii oculari au spus că forțele de securitate au intrat în incintă sub pretextul unui control antidrog și au fotografiat pașapoartele vizitatorilor”, transmite sursa citată. „În mijlocul petrecerii, au oprit muzica și (poliția) a început să intre în săli.”

Continuarea citiți aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău