Polițiștii belgieni au împușcat un bărbat care i-a atacat cu un cuțit

  • 17 Septembrie 2018 19:31
Polițiștii belgieni au împușcat un bărbat care i-a atacat cu un cuțit

Polițiștii belgieni au împușcat și rănit grav un bărbat care i-a atacat cu un cuțit după ce l-au găsit dormind pe stradă, luni, aproape de un centru pentru imigranți din Bruxelles.

Procurorii au exclus orice motivație teroristă din partea bărbatului, care, potrivit unei organizații locale de refugiați, este un solicitant de azil, și au deschis anchete atât în cazul atacului cu cuțitul, cât și al utilizării armelor de foc de către polițiști.

La scurt timp după ora 9 dimineața, într-o zonă în care predomină sedii guvernamentale, doi ofițeri de poliție au utilizat un baston de cauciuc și spray lacrimogen asupra bărbatului, când acesta a scos cuțitul după ce polițiștii l-au trezit și i-au cerut să plece. Când bărbatul l-a atacat pe unul dintre polițiști cu cuțitul la nivelul feței, celălalt ofițer l-a împușcat în picior și în piept.

Potrivit procuraturii, ofițerul a fost rănit ușor, iar bărbatul a fost internat și se află în stare gravă. Mehdi Kassou, purtător de cuvânt al Platformei Civice pentru Spriijinul Refugiaților din Belgia, a declarat că bărbatul avea în jur de 40 de ani și dormea pe străzi, în zonă, de câteva luni. Belgia se află în alertă ridicată pentru violențe motivate politic, după ce militanți ai grupării Stat Islamic cu reședința la Bruxelles au comis atacuri la Paris și Bruxelles în 2016.

Premierul belgian, Charles Michel, și-a exprimat susținerea pentru ofițerul de poliție rănit, făcând apel, pe Twitter, la "respect pentru forțele noastre de securitate". 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău