Politia Română efectuează 93 de percheziții

  • 17 Martie 2015 13:58
Politia Română efectuează 93 de percheziții

Poliția Română a demarat, marți, 93 de percheziții la studiourile de video chat din București și alte cinci județe.

93 de percheziții domiciliare efectueaza Politia Romana la aceasta ora in Bucuresti, Buzau, Bacau, Sibiu, Timis si Ilfov pentru destructurarea a patru grupări infracționale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul prestării de servicii de tip ,,video chat”.

Va fi instituit sechestru asigurator asupra a peste 15.000.000 de dolari americani, aflați în conturile bancare ale persoanelor bănuite,asupra a 5 locuințe și 6 autoturisme.

Potrivit Politiei Romane, la actiune participa aproape 400 de polițiști si vor fi puse in executare 9 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, prin conturile deschise la 2 societăți bancare, persoanele bănuite ar fi efectuat operațiuni financiare de peste 300.000.000 de dolari americani.

De asemenea, sunt efectuate cercetări în legatură cu o societate de tip ,,off shore”, care ar fi intermediat plăți externe și care ar fi ajutat membrii grupărilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obținute pe teritoriul României.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea de specialitate a Direcției de Investigare a Criminalității Economice și a Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratu

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău