Poliția investighează incendiile din Portul Giurgiulești

  • 20 Ianuarie 2023 17:42
Poliția investighează incendiile din Portul Giurgiulești

Poliția a pornit un proces de cercetare și întreprinde acțiuni de acumulare a probatoriului, sub controlul procurorului, în legătură cu incendiile izbucnite la Portul Giurgiulești. În funcție de concluziile preliminare se va decide modul de acțiune sub aspect judiciar. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, incendiile repetate la silozurile din portul Giurgiulești pun în pericol infrastructura critică de importanță națională și securitatea în zona de frontieră, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Interne va solicita Comisiei Situații Excepționale examinarea situației  pentru luarea măsurilor speciale de protejare a infrastructurilor critice și a mediului. „MAI atrage atenția asupra pericolului iminent asupra infrastructurilor critice de importanță națională și strategică care pot fi afectate din cauza producerii repetate a unor evenimente cu grad de pericol ridicat, astăzi având loc cea de a cincea intervenție a IGSU la incendiu asupra unui siloz cu produse agricole”, se arată într-un comunicat de presă.

Din cauza gradului crescut de pericol, ministrul de interne, însoțit de o echipă de specialiști ai IGSU și ai IGPF, a efectuat o vizită la fața locului. „Aceste incendii repetate se află într-o zonă sensibilă. Acolo este un nod strategic pentru economia și securitatea țării noastre, pentru că la Giurgiulești fac joncțiunea 3 state, unul dintre ele fiind în război. Din cauza riscului de explozie și a poluării pot fi afectate relațiile internaționale. Precizez că există un potențial crescut de risc din cauză că structurile afectate de incendii pot distruge infrastructura de cale ferată aflată lângă aceste depozite, lucru care ar bloc activitatea portuară. În plus, există un pericol iminent legat de transportul de materiale inflamabile pe calea ferată, deoarece în apropierea silozurilor se află depozite de combustibili, iar mișcarea acestor mărfuri se face pe calea ferată. Din această cauză există un risc crescut de explozie”, a declarat ministra Ana Revenco.

Pentru securizarea zonei și intervenție imediată a fost creat un post permanent de supravegher

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău