Poliția anchetează mai multe atacuri la sinagogi din vestul Germaniei

  • 12 Mai 2021 12:20
Poliția anchetează mai multe atacuri la sinagogi din vestul Germaniei

Poliția anchetează mai multe atacuri care au avut loc în noaptea de marți spre miercuri la sinagogi din vestul Germaniei și care ar putea avea legătură cu actuala criză din Israel, transmite EFE.

Potrivit poliției, au fost începute proceduri împotriva a 13 persoane care sunt bănuite că ar fi participat la incendierea unui drapel al statului Israel în fața unei sinagogi din Munster.

Președintele comunității evreiești din acest oraș, Sharon Fehr, a mulțumit poliției pentru rapiditatea cu care a reacționat atunci când locuitorii din zonă au sunat să anunțe că în fața sinagogii un drapel al Israelului fusese incendiat.

''Probabil că intervenția rapidă a poliției a împiedicat ca situația să degenereze'', a declarat Fehr pentru cotidianul Judische Allgemeine. ''Vreau să le mulțumesc și locuitorilor din zonă care au anunțat poliția pentru a încerca să evite arderea drapelului israelian'', a adăugat el.

În Bonn, un atac cu pietre a provocat pagube la fațada unei sinagogi. Trei persoane au fost reținute. Și aici a fost incendiat un drapel israelian.

Luni, poliția din Dusseldorf a deschis o anchetă pentru un atac cu dispozitiv incendiar asupra unui monument ridicat pe locul în care se afla cândva o sinagogă distrusă în perioada nazistă. Persoanele anchetate sunt de origine arabă, iar în sinagoga din Bonn au fost descoperite înscrisuri în limba arabă.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău