Poliția a primit echipament pentru crearea replicilor de pe gloanțe și tuburi de cartuș

  • 05 Aprilie 2019 15:46
Poliția a primit echipament pentru crearea replicilor de pe gloanțe și tuburi de cartuș

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General al Poliției a fost dotat cu echipament performant pentru crearea replicilor de pe gloanțe și tuburi de cartuș.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției, citat de IPN, cu ajutorul echipamentului, armele utilizate la comiterea infracțiunilor transnaționale vor putea fi identificate în baza compatibilității tehnice, indiferent de țara în care sunt înregistrate. De asemenea, armele de foc utilizate la infracțiuni, depistate în cadrul investigării infracțiunilor, dar și tuburile și gloanțele de la locul crimelor vor putea fi verificate în baza de date a Interpolului. Experții criminaliști vor face mai ușor schimb de informații balistice cu colegii lor de peste hotare, prin intermediul unei platforme specifice.

La nivel instituțional, proiectul urmărește îmbunătățirea cooperării operaționale. Poliția în comun cu Procuratura Generală vor putea expedia replicile gloanțelor și tuburilor de cartuș depistate la locul infracțiunilor pentru verificare în orice altă țară a lumii.

Inovația reprezintă unul din obiectivele de bază ale proiectului de directivă a armelor de foc SEESAC (Centrul de Control a Armelor Mici și Armamentelor Ușoare din Europa de Sud-Est), lansat sub egida Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău