Poliția a amendat mai mulți șoferi care au transportat ilicit alegători

  • 24 Februarie 2019 15:39
Poliția a amendat mai mulți șoferi care au transportat ilicit alegători

Poliția a amendat astăzi mai multe persoane care au transportat cetățeni la secția de vot, fără a avea actele necesare pentru transportul de pasageri. De asemenea, polițiștii s-au sesizat în ceea ce privește presupuse cazuri de votare pentru anumiți candidați contra unor sume de bani, a declarat șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian. El a menționat la o conferință de presă că, faptul în sine de transportare a cetățenilor la votare în mod organizat nu reprezintă o încălcare.

„Poliția a fost sesizată de CEC privind faptul că s-ar plăti bani cetățenilor pentru vot și că sunt aduși organizat alegători la secțiile de vot. Nu este o încălcare electorală aducerea cetățenilor la vot organizat, dar e o încălcare că ei ar fi remunerați pentru a vota unul sau alt candidat. Poliția a reacționat în toate cazurile, ele sunt documentate. Poliția monitorizează procesele de transportare a cetățenilor, au fost  peste zece cazuri de transportare ilicită de călători în lipsa documentelor care permit acest gen de activitate și au primit amenzi de peste 25 de mii de lei pentru aceste transportări. A fost o sesizare din partea unui reprezentanții al candidatului electoral că pre rețelele de socializare au fost acțiuni de corupere a alegătorilor”, a menționat Marin Maxian. 

Potrivit șefului INP, poliția a intervenit în 52 de situații în care ar fi fost încălcată legislația electorală. În mare parte este vorba despre plasarea panourilor electorale în locuri neautorizate, comportament agresiv în secțiile de votare, precum și deteriorări ale buletinelor de vot.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău