PNUD oferă 60.000 de dolari pentru crearea platformei de învățare online pentru elevi și profesori

  • 14 Noiembrie 2018 10:09
PNUD oferă 60.000 de dolari pentru crearea platformei de învățare online pentru elevi și profesori

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) devine partenerul strategic al proiectului TwentyTu, prin semnarea unui contract de grant în valoare de 60.000 USD, pentru crearea platformei de învățare online pentru elevi și profesori.

Potrivit unui comunicat al PNUD, după semnarea acestui acord, suma totală colectată pentru TwentyTu a depășit 100.000 euro, fonduri care vor permite dezvoltarea a 11 cursuri pentru elevi și 3 cursuri pentru profesori și integrarea acestor într-o platformă online.

„TwentyTu este una dintre cele mai ambițioase inițiative în domeniul educației. Abordarea este una nouă prin faptul că atragem fonduri și idei direct de la cetățeni și companii pentru a dezvolta un curriculum inovativ centrat pe competențe dictate de viitor. Urmează să testăm și noi modele de deblocare a finanțării pentru dezvoltarea educației, inclusiv modelul de contract de performanță”, a afirmat Dumitru Vasilescu, Specialist politici la PNUD Moldova

Până acum, aproape 170 de donatori, cetățeni ai R. Moldova, inclusiv din diasporă, aproape 20 de companii și PNUD au contribuit cu peste 100.000 euro. 

TwentyTu își propune să ajungă cu instruiri în domeniile viitorului în toate școlile și în casele din Moldova, printr-o platformă de cursuri online unică. Printre cursurile care urmează a fi predate se numără: matematică distractivă, fizică, antreprenoriat, inteligență artificială, inteligență emoțională și multe altele.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău