PLDM se alătură partidelor care vor participa la Adunarea Centenară de la Chișinău. Partidele de la putere refuză

  • 24 Martie 2018 14:29
PLDM se alătură partidelor care vor participa la Adunarea Centenară de la Chișinău. Partidele de la putere refuză

Partidul Liberal Democrat din Moldova susține organizarea la Chișinău a „Marii Adunări Centenare“, care marchează cei 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Biroul Politic al PLDM a recomandat  membrilor săi, să participe la această manifestație publică, programată pentru duminică, 25 martie 2018, în Piața Marii Adunări Naționale.

„La „Marea Adunare Centenară” sunt așteptați să participe semnatarii și susținătorii declarațiilor simbolice de reunire cu România. Primarii PLDM, foști sau actuali, sunt majoritari în această listă, astfel că voința membrilor săi este determinantă, se anunță într-un comunicat de presă al formațiunii.

Amintim că la Marea Adunare Centenară și-au anunțat participarea reprezentanți ai mai multor formațiuni politice din Republica Moldova, printre care: Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Liberal, Partidul Unității Naționale, Partidul Național Liberal și Partidul Liberal Reformator.

Din România și-au anunțat prezența la evenimentul din Capitala Republicii Moldova, fostul președinte al României Traian Băsescu, președinte de onoare al PUN, senatorul Titus Corlățean, vicepreședinte PSD și fost ministru de externe, președintele Partidului Național Liberal Ludovic Orban, primarul Sectorului 1, București, Daniel Tudorache, deputatul Constantin Codreanu din partea Partidului Mișcarea Populară, primari și consilieri care au votat Declarații de ReUnire.

Liderii politici aflați la putere în R.Moldova nu au dat curs invitației de a lua parte la Marea Adunare Centenară din Chișinău. La nivel oficial, pe 27 martie nu va fi organizată nicio acțiune, iar Partidul Socialiștilor a cerut instituțiilor de forță să oprească pătrunderea în R.Moldova a ceea ce ei au numit „provocatori din statul vecin”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău