Plătiți bine ca să lucreze prost (Adevărul)

  • 25 Iulie 2014 09:33
Plătiți bine ca să lucreze prost (Adevărul)

REVISTA PRESEI DIN 3 IULIE

Evenimentul Zilei anunță că Acordul de Asociere cu UE, pe care Republica Moldova l-a semnat la 27 iunie, va fi dezbătut și supus votului în Parlament, astăzi. Pe ordinea de zi a plenului va figura doar ratificarea acordului, iar votul va fi nominal.

Președintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, este sigur de faptul că Parlamentul va acumula numărul necesar de voturi pentru a ratifica Acordul de Asociere cu UE, scrie Ziarul Național.

Iar spicherul Igor Corman a spus că va cere ca fiecare deputat să voteze nominal și că Acordul va fi ratificat nu numai prin voturile celor 53 de deputați din cadrul coaliției de guvernare, notează Timpul. Anterior, fracțiunea parlamentară a PCRM și socialiștii au declarat că nu vor participa la ratificarea Acordului. Parlamentul României, ca stat membru al Uniunii Europene, ar urma să ratifice Acordul de Asociere la 3 iulie, mai scrie Timpul.

Adevărul scrie că în prima zi de sesiune de admitere în învățământul secundar profesional, zeci de tineri au făcut cozi la Colegiul Financiar-Bancar din Chișinău. Nu același interes a fost și pentru meserii ca bucătar, cofetar, chelner, cusătoreasă sau ghid turistic. Tinerii le recomandă absolvenților să se orienteze la colegii, deoarece după patru ani ies cu o meserie.

Plătiți bine să lucreze prost - Adevărul relevă că zeci de șefi ai companiilor de stat continuă să fie remunerați cu sute de mii de lei pe an, chiar dacă întreprinderile pe care le conduc sunt înglodate în datorii și raportează pierderi de milioane. Pe de altă parte, același cotidian titrează că majorare salarială în Sănătate este „egală cu zero“. În timp ce șefii de spitale susțin că n-au bani să plătească salarii mărite, medicii și asistentele se plâng că, și după majorare, abia vor face față cheltuielilor.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău