Pirkka Tapiola: Toți cei implicați în furtul miliardului trebuie să răspundă în fața legii

  • 22 Martie 2017 08:34
Pirkka Tapiola: Toți cei implicați în furtul miliardului trebuie să răspundă în fața legii
Pirkka Tapiola, șeful Delegației UE la Chișinău

Procesele de judecată ce țin de furtul miliardului trebuie să fie transparente, pentru ca cetățenilor să le fie oferite răspunsuri la întrebări. Declarația aparține șefului delegației Uniunii Europene la Chișinău Pirkka Tapiola și a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Toți cei implicați în furtul miliardului trebuie să răspundă. Investigațiile au început. Dar toate aceste fărădelegi trebuie investigate în mod transparent. Este important ca populația să găsească răspuns la întrebări, ca toată lumea să știe ce și cum s-a întâmplat. Procesul cu Filat nu a fost unul deschis, iar oamenii au rămas cu multe întrebări fără răspuns”, a declarat șeful misiunii diplomatice europene la Chișinău.

Întrebat dacă are încredere în instituțiile statului Republica Moldova, Pirkka Tapiola a declarat că pentru UE este important ca cetățenii să aibă încredere în aceste instituții. „Pe noi ne interesează cetățenii acestui stat, iar încrederea noastră depinde de încrederea pe care o ai ei. Eu reprezint interesele contribuabililor din Uniunea Europeană. Misiunea noastră este de a încuraja dezvoltarea acestei țări, ca UE să aibă un vecin puternic”.

Pirkka Tapiola a declarat că în mediul politic moldovenesc discuțiile sunt „foarte geopolitice”, iar clasa politică ar trebui să se axeze pe reformarea țării. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău