Phenianul ar putea suspenda discuțiile cu Washingtonul privind denuclearizarea

  • 15 Martie 2019 12:50
Phenianul ar putea suspenda discuțiile cu Washingtonul privind denuclearizarea

Phenianul ar putea suspenda discuțiile cu Washingtonul privind denuclearizarea, a declarat ministrul adjunct de Externe al Coreei de Nord, transmite Mediafax.

"Nu intenționăm să ne supunem în vreun fel cererilor din partea SUA și nici nu suntem dispuși să ne angajăm în astfel de negocieri", a declarat oficialul, în cadrul unei conferințe de presă la Phenian. 

Această declarație reprezintă prima reacție oficială a conducerii de la Phenian cu privire la rezultatele summitului dintre liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, și președintele american Donald Trump, care s-a încheiat la 28 februarie în Vietnam fără semnarea vreunui acord. 

Kim Jong Un intenționează să facă în curând o declarație oficială în care își va anunța decizia privind acțiunile ulterioare ale Phenianului după eșecul summitului de la Hanoi. 

Ministrul a mai afirmat că discuțiile de la Hanoi au eșuat din cauza oficialilor americani, care "erau prea ocupați să-și urmărească propriile interese politice și nu aveau intenția sinceră de a obține un rezultat".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău