Petru Tataru: Acțiunile comune ale autorităților, mediului academic și societății civile demonstrează că în R. Moldova este conștientizat rolul, importanța și beneficiile pădurilor pentru oameni

  • 21 Martie 2023 19:50
Petru Tataru: Acțiunile comune ale autorităților, mediului academic și societății civile demonstrează că în R. Moldova este conștientizat rolul, importanța și beneficiile pădurilor pentru oameni

Secretarul general al Ministerului Mediului, Petru Tataru a participat la masa rotundă ”Păduri sănătoase, oameni sănătoși”, organizată de Agenția ”Moldsilva” cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurilor – 21 Martie. Silvicultorii și reprezentanții mediului academic și-au exprimat viziunea privind impact pozitiv asupra acțiunilor întreprinse întru dezvoltarea fondului forestier, se arată în comunicatul Ministerului Mediului.

În cadrul evenimentului a fost prezentată lucrarea monografică „Arbuști fructiferi netradiționali” dar și seria „Ghid fotografic dedicat plantelor medicinale din flora spontană și autohtonă”, ambele ediții fiind rodul muncii angajaților Grădinii Botanice Naționale (Institut) „Alexandru Ciubotaru”. Printre temele discutate la masa rotundă se numără și „Starea de sănătate a pădurilor din Republica Moldova - probleme, evoluție și perspective”, „Păduri cu funcții de asanare și recreere – aspecte cantitative și calitative”, „Arborii seculari protejați de stat – starea actuală, probleme și perspective”, „Specii de arbori și arbuști cu importanță medicinală și meliferă recomandate pentru practicile silvice”, „Ciupercile – prieteni și dușmani ai pădurii și omului”.

Secretar general al Ministerului Mediului, Petru Tataru a menționat în debutul evenimentului că acțiunile comune ale autorităților, mediului academic și societății civile demonstrează că în Republica Moldova este conștientizat rolul, importanța și beneficiile pădurilor pentru oameni.

Directorul Agenției „Moldsilva”, Valeriu Caisîn este susținătorul ideilor de unitate în decizii și acțiuni,  exemplificând atenția sporită pentru Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor. ”Acest proiect de importanță națională a fost asumat de către silvicultori și are o perspectivă destul de clară pentru Republica Moldova - Nu mai puțin de 145 ha de păduri plantate în următorii 10 ani”, a declarat Valeriu Caisîn.Reamintim că în perioada 15 martie - 15 aprilie 2023 este marcată „Luna pădurii”, care sporesc eforturile de dezvoltare și promovare a fondului forestier, mai ales prin acțiunile de plantare pe tot teritoriul țării, cu participarea societății și instituțiilor statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău