Petro Poroșenko anunță expirarea legii marțiale ce a fost impusă pe 25 noiembrie

  • 26 Decembrie 2018 16:42
Petro Poroșenko anunță expirarea legii marțiale ce a fost impusă pe 25 noiembrie

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a anunțat în Consiliul de securitate al țării că legea marțială impusă pe 25 noiembrie în unele zone ale Ucrainei, după ce Rusia a confiscat trei nave ucrainene, a expirat miercuri, transmite agenția Reuters.

La începutul acestei luni, Poroșenko afirma că nu intenționează să prelungească legea marțială, prevăzută inițial pentru o lună, cu excepția cazului în care are loc un atac la scară largă din partea Rusiei.

Navele ucrainene au fost confiscate în strâmtoarea Kerci, dintre peninsula ucraineană Crimeea anexată de către Moscova și Rusia, care controlează accesul în Marea Azov, unde se află porturi rusești și ucrainene.

Moscova a afirmat că navele au intrat în apele rusești în timp ce încercau să treacă prin strâmtoare fără să notifice în prealabil, ignorând ordinele de a opri. Kievul susține la rândul său că navele nu aveau nevoie de permisul rușilor pentru a trece prin strâmtoare.

În baza legii marțiale, Ucraina le-a interzis bărbaților ruși apți de luptă să intre pe teritoriul său și a sporit măsurile de securitate în zone sensibile precum centralele nucleare și porturile de la Marea Neagră.

Șeful armatei ucrainene a afirmat în această lună că Rusia și-a sporit forțele la granița Ucrainei începând din august și acum reprezintă cea mai mare amenințare militară din 2014, anul în care Moscova a anexat Crimeea.

Sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
12,24
Cer fragmentat
Umiditate:62 %
Vint:4,63 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău