Peter Michalko | UE va fi atentă la campania electorală pentru parlamentare și după scrutin pentru a se asigura de respectarea normelor democratice

  • 14 Septembrie 2018 08:15
Peter Michalko | UE va fi atentă la campania electorală pentru parlamentare și după scrutin pentru a se asigura de respectarea normelor democratice

Uniunea Europeană va fi atentă la campania electorală pentru parlamentare și după scrutin pentru a se asigura că întregul proces s-a desfășurat cu respectarea normelor democratice, declară ambasadorul european la Chișinău Peter Michalko.

El a spus în cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTV că decizia privind nevalidarea alegerilor locale în municipiul Chișinău a fost luată împotriva tradiției și practicii din Republica Moldova și împotriva tradiției europene, transmite IPN.

Șeful Delegației UE a apreciat progresul în domeniul economic și stabilizarea sistemului bancar după frauda din 2014, creșterea exporturilor moldovenești în Uniunea Europeană, dar a atenționat că „nu a văzut progres în domeniile-cheie pentru dezvoltarea societății.

Peter Michalko a amintit că pentru domeniul justiției a fost închis un program fără ca să fie acordați ultimii bani prevăzuți, tocmai din cauză că nu s-au înregistrat reforme.

În ceea ce privește frauda bancară, diplomatul european a subliniat că aceasta este una dintre chestiunile prioritare care se discută în cadrul fiecărei întâlniri a oficialilor europeni cu autoritățile Republicii Moldova. UE solicită tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de furtul miliardului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău