Peste un milion de tone de mărfuri au trecut prin Portul Giurgiulești in 2019. Vinul în vrac va putea fi transportat print-un terminal separat

  • 23 Ianuarie 2020 16:20
Peste un milion de tone de mărfuri au trecut prin Portul Giurgiulești in 2019. Vinul în vrac va putea fi transportat print-un terminal separat

Pe parcursul anului trecut, prin Portul Giurgiulești au fost transportate peste un milion de tone de mărfuri, dintre care 57% s-au exportat, iar restul au fost importate. 72% din importuri au fost din Uniunea Europeană, cu precădere din România.

În perspectiva apropiată, în Port va fi pus în funcțiune un terminal pentru transportul vinului în vrac, care va impulsiona exportul de vinuri și va lărgi geografia exporturilor din acest domeniu. Informațiile au fost prezentate în cadrul unei vizite de lucru a premierului Ion Chicu la Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG), transmite IPN.

65% din acțiunile portului sunt în proprietatea BERD și 35% le deține Danube Logistics Holding. În port activează peste 470 de angajați și în infrastructură au fost investite circa 70 de milioane de dolari. Mathias von Tucher, directorul general al Danube Logistics Holding, a făcut o scurtă prezentare a portului la etapa actuală.

Managementul Portului a listat un șir de probleme, printre care și aspecte care pot compromite intențiile investiționale și care pot genera condiții de competiție neloială. A fost evidențiată necesitatea realizării activităților de menținere a navigabilității fluviale pe râul Prut, acțiuni care astăzi le execută gestionarii PILG. A fost menționată și problema unor abordări învechite și conflictuale ce împiedică desfășurarea activităților operaționale și procesul investițional.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău