Peste 9 mii de transnistreni au obținut în 2017 cetățenia Rusiei, anunță la Tiraspol ambasadorul Muhametșin

  • 11 Februarie 2018 13:13
Peste 9 mii de transnistreni au obținut în 2017 cetățenia Rusiei, anunță la Tiraspol ambasadorul Muhametșin

Moscova a acordat în 2017 cetățenia rusă unui număr de 9185 de locuitori ai regiunii separatiste transnistrene. Anunțul a fost făcut de ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametșin, ieri, 10 februarie, în cadrul unei ședințe lărgite a așa-zisului minister de externe de la Tiraspol.

”În ultimul timp se aud voci din partea unor forțe ostile, cum că fie Transnistria s-ar îndepărta de Rusia, fie că Rusia s-ar îndepărta de Transnistria. Toate acestea au ca scop să șubrezească interacțiunea și cooperarea noastră reciproc avantajoasă. Ei sunt deranjați de rolul pe care Rusia îl joacă în procesul reglementării transnistrene, menținerea securității și stabilității în regiune. Un răspuns la asemenea tentative ale inamicilor noștri, care se pronunță asupra perspectivelor colaborării ruso-transnistrene, va fi prezența ridicată a transnistrenilor – cetățeni ai Federației Ruse, la apropiatele alegeri”, a declarat Muhametșin la Tiraspol, citat de agenția oficială transnistreană „Novosti PMR”.

În context, el le-a mulțumit autorităților de la Tiraspol pentru suportul acordat activității așa-zisei misiuni mobile a Consulatului rusesc de la Tiraspol, precum și pentru organizarea în regiunea separatistă a alegerilor prezidențiale ruse din 18 martie 2018.  

Anterior, Farit Muhametșin, a anunțat că în Transnistria, unde ar locui peste 200.000 de cetățeni ruși, este planificată deschiderea a 24 de secții de votare, cu două secții mai mult decât la alegerile din 2016 în Duma de Stat.

În acest sens, liderul administrației transnistrene, Vadim Krasnoselski, a cerut executivului regional să pună la dispoziția unor comisii electorale formate de Ambasada Rusiei în Republica Moldova a unor spații, mijloace de transport și de comunicație necesare desfășurării alegerilor, iar forțelor speciale și celor de ordine - să asigure ordinea publică pe parcursul scrutimului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău