Peste 720 de edili au confirmat prezența la Forumul primarilor din 9 decembrie

  • 06 Decembrie 2023 14:27
Peste 720 de edili au confirmat prezența la Forumul primarilor din 9 decembrie

Un număr de 725 de edili au confirmat deja prezența la Forumul primarilor, eveniment care urmează a fi organizat sâmbătă, 9 decembrie, sub egida președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Informațiile au fost prezentate astăzi, 6 decembrie, de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, transmite MOLDPRES.

„La acest forum au fost invitați toți primarii, fără excepții. Edilii sunt îndemnați să vină indiferent de apartenența lor politică. Forumul va fi organizat pentru toți primarii din țara noastră, care sunt interesați să valorifice oportunitățile asociate cu procesul de integrare europeană”, a punctat Daniel Vodă, scrie sursa citată.

Potrivit sursei citate, 725 de primari au confirmat deja participarea la Forum, din numărul total de 895 de primari aleși sau realeși din Republica Moldova. „Deci majoritatea primarilor deja au dat curs invitației la eveniment”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Daniel Vodă a adăugat că programul Forumului include și două sesiuni de discuții cu reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului, societății civile și alți actori interesați și va oferi o oportunitate de a vorbi despre viitorul localităților din țara noastră. 

Pe 9 decembrie, va fi organizat un eveniment pentru toți primarii aleși, care sunt interesați să valorifice oportunitățile asociate cu integrarea europeană. Forumul este organizat sub egida președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. La începutul ședinței de astăzi a Guvernului, premierul Dorin Recean a îndemnat toți primarii, „indiferent de culoarea politică”, să participe la eveniment. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău