Peste 50 de ONG-uri s-au adunat în Parcul central din capitală

  • 25 Septembrie 2015 16:54
Peste 50 de ONG-uri s-au adunat în Parcul central din capitală

Mai mult de 50 de organizații ale societății civile s-au adunat vineri, 25 septembrie, în Parcul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde informează chișinăuienii și oaspeții capitalei despre activitățile sale.

Acțiunea are loc în cadrul Târgului ONG-urilor, iar participanții vor prezenta într-un mod interactiv activitățile și serviciile, și vor participa la țesutul unui covor moldovenesc, multicolor, transmite IPN.

Târgul în aer liber este organizat de către FHI 360 în cadrul programului „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova”, susținut de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Anatol Beleac, director de program la FHI 360 a spus cu prilejul evenimentului că scopul acestuia este de a arăta oamenilor de rând cele mai active organizații ale societății civile și ce fac ele zi de zi. Cele peste 50 de organizații sunt practic din toate regiunile țării, inclusiv din stânga Nistrului. „Beneficiul este că organizațiile învață unele de la altele, fac schimb de experiență. Acestea devin tot mai active, suntem la a 6-a ediție și dacă la început aveam 10-15 organizații participante, acum am fost nevoiți să le refuzăm pe unele”, a subliniat directorul de programe în cadrul FHI 360.

Anatol Beleac a spus că oamenii care vor veni la Târg pot să devină potențiali beneficiari ai organizațiilor, acestea reprezentând practic toate sectoarele societății. Alții pot deveni voluntari sau donatori ai organizațiilor și să ajute astfel oamenii cu nevoi.

În cadrul Târgului, reprezentanții OSC-urilor vor fi invitați să participe, în premieră, la o sesiune de explicare a criteriilor de eligibilitate pentru OSC-urile din Republica Moldova pentru a primi gratis licența pentru „Microsoft Office 365”- un program software adaptat la nevoile sectorului societății civile.

Vizitatorii târgului și ei vor avea ocazia să participe la țeserea în comun a covorului moldovenesc și vor putea gusta ori cumpăra fructe și legume moldovenești care se exportă pe piața comunitară.

Evenimentul are loc până la ora 15.00 și face parte din „Zilele societății civile”, care vor continua sâmbătă, 26 septembrie, la Butuceni, raionul Orhei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău