Peste 50 de femei au fost infectate cu virusul Zika în Singapore

  • 30 August 2016 12:44
Peste 50 de femei au fost infectate cu virusul Zika în Singapore

Autoritățile din Australia, Taiwan și Coreea de Sud au avertizat femeile gravide și pe cele care intenționează să rămână însărcinate să evite călătoriile către Singapore după ce în urma izbucnirii unui focar, peste 50 de persoane au fost infectate cu virusul Zika.Apariția focarului și emiterea avertismentelor de călătorie devin, astfel, o posibilă lovitură la adresa…

Autoritățile din Australia, Taiwan și Coreea de Sud au avertizat femeile gravide și pe cele care intenționează să rămână însărcinate să evite călătoriile către Singapore după ce în urma izbucnirii unui focar, peste 50 de persoane au fost infectate cu virusul Zika.

Apariția focarului și emiterea avertismentelor de călătorie devin, astfel, o posibilă lovitură la adresa turismului în una dintre cele mai aglomerate destinații turistice care se zbate să-și revină în contextul slabei creșteri economice la nivel mondial.

Singapore a raportat apariția primului caz de Zika transmis pe plan local la sfârșitul săptămânii trecute, iar numărul cazuri de infecție transmisă de țânțari a crescut la 56. Cel puțin trei dintre persoanele care au acuzat simptomele infecției și-au revenit complet.

Virusul Zika a fost depistat în Brazilia anul trecut, iar de atunci s-a împrăștiat în cele două Americi. Infecția cu acest virus pune în pericol femeile gravide deoarece poate cauza apariția de malformații la bebeluși, doar în Brazilia fiind asociate peste 1.800 de cazuri de microcefalie, un defect rar prezent la bebeluși care se nasc cu dimensiuni anormal de mici ale craniului și creierului.

Cele 56 de cazuri în Singapore sunt confirmate doar la femei. Australia, Taiwan și Coreea de Sud au sfătuit femeile însărcinate să amâne orice călătorie către Singapore, iar pe cele care se întorc din Singapore le-au îndemnat să evite să rămână însărcinate cel puțin două luni. Turiștii sud-coreeni vor primi mesaje de avertizare în acest sens în momentul în care vor ajunge în Singapore. Malaezia și Indonezia, cei mai apropiați vecini ai orașului-stat insular, au întreprins măsuri de protecție în urma apariției focarului, prin introducerea de scanere termale în incinta aeroporturilor și la punctele de trecere a frontierei.

Consiliul de Turism din Singapore a anunțat că monitorizează fenomenul, menționând că orașul-stat rămâne "o destinație turistică sigură" și că este prematur să se ia în calcul un evental impact. Peste 55 de milioane de persoane trec anual prin aeroportul singaporez Changi. În prima jumătate a acestui an, numărul turiștilor sosiți a ajuns la aproape 8,2 milioane, față de cei 7,3 milioane din aceeași perioadă a anului trecut, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău