Peste 40.000 de vizitatori în trei zile la Târgul Gaudeamus

  • 23 Noiembrie 2014 09:43
Peste 40.000 de vizitatori în trei zile la Târgul Gaudeamus

Peste 40.000 de vizitatori au participat la evenimentele desfășurate în primele trei zile ale Târgului Internațional "Gaudeamus - Carte de învățătură", organizat de Radio România.

Peste 40.000 de vizitatori au participat la evenimentele desfășurate în primele trei zile ale Târgului Internațional "Gaudeamus - Carte de învățătură", organizat de Radio România la Romexpo, în capitală.

Au loc peste zeci de lansări de carte, printre care și "Casa tăcerii" a renumitului scriitor turc Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel în 2006.

Astăzi a fost prezentat volumul "Victorie însângerată. Decembrie 1989", la care a participat autorul cărții, istoricul Constantin Corneanu.

"Primul capitol al acestei cărți este legat de modul în care această idee, Perestroika, și nu numai Perestroika, și Glasnosti, au influențat destinul foarte multor state, al spațiului socialist. În capitolul II al cărții am analizat modul în care Nicolae Ceaușescu și-a subordonat partidul, armata, securitatea și miliția. Iar referitor la acest subiect, la ce s-a întâmplat între 16 și 25 decembrie 1989, lucrurile sunt prinse în capitolul III al lucrării de față.

"Am insistat asupra revoluției, revoltei de la Timișoara, radicalizată și devenită o revoluție în clipa în care în balconul Operei, în noaptea de 20 spre 21 decembrie 1989, se lansează Manifestul Frontului Democratic Român", a spus Constantin Corneanu.

Târgul Internațional Gaudeamus "Carte de învățătură" a debutat miercuri în Pavilionul Central Romexpo din București și se va încheia mâine. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău