Peste 400 de foști deținători de patente s-au înregistrat în noul regim de activitate independentă / Alaiba: Patenta în comerț nu revine

  • 10 Iulie 2023 12:08
Peste 400 de foști deținători de patente s-au înregistrat în noul regim de activitate independentă / Alaiba: Patenta în comerț nu revine

În prima săptămână, peste 400 de foști deținători de patente s-au înregistrat în noul regim de activitate independentă, anunță ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, transmite Radio Chișinău.

Alaiba susține că 38 din cei 400 au solicitat deja compensarea cheltuielilor pentru aparate de casă. Ministrul susține că banii le vor fi transferați de urgență.

Oamenii se conformează, unul câte unul. Ceea ce nu ajută este dezinformarea din partea unor politicieni. Unii din ei chiar și în această perioadă îi mint că s-ar putea să se reinstituie patenta. Asta îi oprește pe oameni din a se înregistra. Politicienii fac asta pentru profituri politice, iar prin asta pun la bătaie soarta oamenilor și a micii lor afaceri.

Oameni buni, o să fiu tranșant: patenta în comerț nu revine. Nici în Bălți, nici în Comrat, nici în altă parte. Mergem înainte, scrie Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Amitim că din 1 iulie comerțul cu amănuntul în piețe sau unități comerciale nu mai poate fi efectuat în bază de patentă. Deși patentarii, conform legii, trebuie să introducă aparatele de casă, ei continuă, în multe cazuri, să activeze în lipsa acestora. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău