Peste 260 de cadavre au fost exhumate până acum la Izium. Printre cei găsiți morți în pădurea se numără inclusiv doi copii

  • 21 Septembrie 2022 14:34
Peste 260 de cadavre au fost exhumate până acum la Izium. Printre cei găsiți morți în pădurea se numără inclusiv doi copii

Poliția din regiunea Harkiv a anunțat, miercuri, că în pădurea din Izium au fost exhmate deja 263 de cadavre aparținând unor ucraineni uciși de ruși în perioada ocupației, scrie Rador.

Printre cei găsiți morți în pădurea din Izium se numără inclusiv doi copii. "Cadavrele se află în stare de putrefacție, așa că ancheta va avea informații mai detaliate după ce se vor face examinările medico-legale" - a declarat Dmitro Șevciuk, adjunct al șefului departamentului pentru anchetarea infracțiunilor. Pe teritoriul pădurii din Izium se află 450 de morminte în care se află civili uciși și torturați și o groapă comună în care sunt cadavre aparținând militarilor.

Un număr mare de cetățeni care au trăit în ocupație au devenit martori ai crimelor de război, astfel că depun deja mărturie în fața anchetatorilor despre locațiile în care erau staționate trupele ruse, comandamentele acestora, biroul comandantului și locurile în care ucrainenii au fost ținuți și torturați. Unul dintre locurile de tortură a fost găsit în departamentul de poliție din raionul Izium. Echipe de investigații lucrează deja acolo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău