Peste 1200 de încălcări comise de șoferii de transport public în două săptămâni

  • 10 Aprilie 2019 13:00
Peste 1200 de încălcări comise de șoferii de transport public în două săptămâni

Timp de două săptămâni, inspectorii de patrulare au constatat peste 1200 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere, comise de către șoferii transportului public. Inspectoratul Național de Patrulare constată că unii conducători auto încalcă grav regulile de circulație și pun viața călătorilor în pericol, transmite IPN.

Încălcările au fost constatate în cadrul unei operațiuni a IPN, desfășurate în perioada 18-31 martie. Cea mai frecventă abatere comisă este exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice. În acest sens, inspectorii au fixat peste trei sute de astfel de încălcări. Șoferii de transport public nu respectă regulile cu privire la transportarea persoanelor și depășesc limita de viteză admisă.

Au fost înregistrate și cazuri în care vehiculul ieșit la linie nu a fost supus reviziei tehnice sau în care șoferii conduceau cu permise de o categorie necorespunzătoare.

Inspectorii de patrulare îndeamnă cetățenii, atunci când observă că șoferul are un comportament dubios, agresiv, deviază de la traiectoria de deplasare sau este tulburat, să solicite oprirea transportului ca să poată coborî. O altă recomandare este să apeleze la numărul de urgență 112, astfel încât să intervină organele competente sau să sesizeze operatorii firmei.

Potrivit datelor INP, urmare a unei analize video, șoferii de maxi-taxi din capitală înregistrează la fiecare minut câte o încălcare rutieră gravă. Printre acestea se numără neacordarea priorității pietonilor, dar și îmbarcarea, debarcarea pasagerilor înafara stațiilor sau chiar de pe carosabil. De asemenea, șoferii de microbuze efectuează manevre de pe o bandă pe alta fără porni semnalizarea cuvenită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău