Persoanele refugiate din Ucraina și familiile gazdă vor primi 3000 de pachete de Paști

  • 21 Aprilie 2022 13:09
Persoanele refugiate din Ucraina și familiile gazdă vor primi 3000 de pachete de Paști

Refugiații ucraineni și familiile ce le cazează vor primi pachetele cu daruri pascale care sunt distribuite de Inițiativa „Moldova pentru pace”, în colaborarea cu Agenția ONU pentru Refugiați, UNHCR Moldova. „Persoanele au anunțat prin intermediul platformei „Moldova pentru pace” despre necesitatea de alimente sau produse de igienă în săptămâna înainte de Paști”, au declarat pentru IPN reprezentanții UNHCR Moldova.

Darurile sunt aranjate în 3000 de pachete pentru familiile de 3-4 membri. În acest fel, cadourile de Paști vor ajunge la 10 mii de refugiați, ceea ce reprezintă 10-12 % din comunitatea de refugiați aflată în Republica Moldova.

UNHCR Moldova îndeamnă 
comunitățile locale și societatea civilă să ofere sprijinul persoanelor refugiate din Ucraina, inclusiv cu prilejul sărbătorilor pascale.

„De Paști, încurajăm comunitățile locale și societatea civilă să ajute refugiații, pentru a promova coeziunea socială și a oferi o susținere în plus persoanelor din Ucraina care și-au găsit un refugiu în Moldova. Comunitățile locale din mai multe sate și orașe, inclusiv Congaz, Chirsova, Chișinău, organizează diferite evenimente în ajunul sărbătorilor pascale. Inclusiv diverse ONG-uri oferă daruri de sărbători”, au menționat reprezentanții UNHCR Moldova.

La momentul actual, pe teritoriul Republicii Moldova, se află peste 90 mii de ucraineni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău